Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Italiji povećan broj migranata

Italijanski brodovi su u poslednja 24 sata spasili 1,8 hiljada migranata iz čamaca na putu za Italiju iz sjeverne Afrike, potvrdili su zvaničnici italijanske mornarice i naglasili da se sa dolaskom ljepšeg vremena broj migranata na ovoj trasi povećava.

Mornarica je potvrdila da je 1.759 migranata spašeno u deset operacija italijanske mornarice, obalske straže i finansijske policije na spoljnoj granici Evropske unije.

Najnoviji dolasci na obalu Sicilije su povećali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << broj migranata koji brodovima stižu u Italiju na 30 hiljada od početka ove godine, što je više od broja koji je zabilježen u ovo doba 2015. godine, prenosi Rojters.

Humanitarne organizacije kažu da je morski put izmedu Libije i Italije sada glavna ruta za azilante koji idu u Evropu, nakon što je dogovor EU i Turske dramatično smanjio broj migranata u Grčkoj.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Oko 1.800 migranata spaseno u 10 operacija u Sicilijanskom kanalu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2016

Gotovo 1.800 migranata spaseno je u deset različitih operacija koje su juče sproveli brodovi italijanske ratne mornarici u Sicilijanskom kanalu, objavila je danas mornarica...Prema saopštenju ratne mornarice, spaseni migranti zatim su prebačeni na jedan brod koji pripada Fronteksu, evropskoj agenciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.