U EU kada se pomirimo sa susedima

Izvor: B92, 05.Okt.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U EU kada se pomirimo sa susedima

Pariz -- Srbija ne može da postane članica EU dok se ne pomiri sa susedima, rekao francuski ministar za evropske poslove Žan Leoneti uoči posete Hrvatskoj i Srbiji.

Ministar je u obraćanju u Odboru za evropske poslove francuske Skupštine rekao da želi da prenese "srpskim prijateljima" da im je mesto u Evropi, ali dodao i: "Mi ne možemo u Evropu primiti neku zemlju koja je u sukobu i koja se nije pomirila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa svojim susedima".

Leoneti je rekao da treba reći zemljama Balkana "da je potrebno da se pomire sa svojim susedima da bi, na kraju, ušle u Evropsku uniju".

"Treba igrati na privlačnosti pridruživanja Evropi da bi se pomoglo tim zemljama na putu demokratije i vladavine prava i pomoći im da smire svoje odnose sa susedima", dodao je Leoneti.

Ministar, koji će sutra otputovati u Hrvatsku, a potom u Srbiju, rekao je da je u Hrvatskoj ostvaren napredak upravo zato što je ta zemlja imala evropsku perspektivu.

Francuski ministar će tokom posete Zagrebu otvoriti regionalni seminar o trgovini ljudima, a sa hrvatskim zvaničnicima će razgovarati o jačanju bilateralne saradnje.

On će zatim posetiti Vukovar, odakle putuje u Beograd, gde nastavlja posetu regionu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leonetti: Srbija neće u EU dok se ne pomiri sa susjedima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2011

Srbija neće moći ući u Europsku uniju dok se ne pomiri sa svojim susjedima, izjavio je u srijedu u Parizu francuski ministar za europske poslove Jean Leonetti. "Željeli bismo reći našim srpskim prijateljima da imaju perspektivu ulaska u EU i da tome ne prethodi nikakav diktat. Zauzvrat, treba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Francuski ministar: Srbija treba da se pomiri sa susedima

Izvor: Blic, 05.Okt.2011

Srbija ne može da postane članica Evropske unije dok se ne pomiri sa svojim susedima, rekao je danas francuski ministar za evropske poslove Žan Leoneti, uoči odlaska u posetu Hrvatskoj i Srbiji...Ministar je u obraćanju u Odboru za evropske poslove francuske Skupštine rekao da želi da prenese...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.