U Budvi otvorena Završna konferencija Omladinske laboratorije Zapadnog Balkana

Izvor: Beta, 14.Jun.2022, 14:29

U Budvi otvorena Završna konferencija Omladinske laboratorije Zapadnog Balkana

U Budvi je danas otvorena Završna konferencija Omladinske laboratorije Zapadnog Balkana (Western Balkans Youth Lab – WBYL) koji predstavlja novi inovativni pristup uključivanja mladih u procese donošenja odluka.Nastala je kao rezultat zaključaka samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji 2018. godine, kako bi se odgovorilo na probleme i izazove sa kojima se mladi na Zapadnom Balkanu suočavaju.U sklopu Omladinske laboratorije, mladi i odgovorne institucije zajedno definišu problem i kreiraju rešenja, te tako podstiču izmene postojećih ili donošenje novih zakona, razvoj strategija ili daljih istraživanja.Laboratorija se odvija kako na regionalnom tako i na nivou individualnih ekonomija, inspirisana sličnim procesom koji postoji u Evropskoj uniji (Youth Dialogue) a prilagodjena je kontekstu prilika u regionu.WBYL projekat finansira Evropska komisija a realizuje se u okviru Saveta za regionalnu saradnju (RCC).Prva laboratorija bavila se pitanjem nezaposlenosti mladih, koja pogadja najmanje svaku četvrtu mladu osobu na Zapadnom Balkanu, a druga koja je u toku, mentalnim zdravljem mladih, gde dodatan izazov predstavljaju posledice kovid pandemije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana: Nezaposlenost ključni problem mladih

Izvor: Beta, 14.Jun.2022

Neadekvatne mogućnosti zapošljavanja jedan su od najvećih problema s kojima se suočavaju mladi u regionu, ocenjeno je danas u okviru Završne konferencije Omladinske laboratorije Zapadnog Balkana (Western Balkans Youth Lab – WBYL) u Budvi, posvećene problemu zapošljavanja mladih.Navedeno je da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.