U Briselu počela večera lidera Zapadnog Balkana

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 21:10

U Briselu počela večera lidera Zapadnog Balkana

Šest lidera sa Zapadnog Balkna započeli su radnu večeru u Briselu uz prisustvo domaćina, šefa diplomatije EU Žosepa Borelja.

Šef diplomatije EU i organizator večere Žosep Borelj najavio je da će sa zapadnobalkanskim liderima razmotriti situaciju u regionu, geopolitičku perspektivu odnosa i pojačani angažaman EU na Zapadnom Balkanu.

”Na večeri ćemo razmotriti celu političku situaciju na Zapadnom Balkanu. Zapadni Balkan je veliko geopolitičko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje. Region je deo problema i deo rešenja. Moramo da ga sagledamo iz geopolitičkog ugla i to ćemo uraditi i sledeće nedelje sa svim liderima sa Zapadnog Balkan”, izjavio je Borelj.

Iz Brisela je pred ovu večeru poslata i poruka o želji za jačanjem političkog angažmana sa partnerima na Zapadnom Balkanu po pitanjima borbe protiv pandemije, ekonomske saradnje, povezivanja, odbrani od spoljnih uticaja i dezinformacija i jačanju pozitivnog i konstruktivnog narativa kada je u pitanju EU u regionu, ali i Zapadni Balkan u EU.

Istovremeno, najavljuje se da je večerašnji sastanak lidera Zapadnog Balkana početak intenziviranja razgovora između najviših političkih predstavnika regiona, EU i zemalja članica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

N1 Reporteri o situaciji u regionu i odnosima sa Briselom

Izvor: N1 televizija, 18.Maj.2021

Šta će biti sve "servirano" na večeri koju za svoje goste - lidere sa Zapadnog Balkana priređuje Šef diplomatije Evropske Unije - Žozep Borelj? U manje formalnoj atmosferi razmatraće se situacija u regionu i odnosi sa Briselom. Ali, kakvi su apetiti i očekivanja političara koji vode zemlje u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.