U Briselu počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 07.Okt.2013, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine

U Briselu je večeras počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine kod visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, dolaskom predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića u zgradu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) kojom Ešton rukovodi.

Dačić je u zgradu EEAS ušao oko 18 i 30, a uskoro se očekuje i dolazak kosovskog premijera Hašima Tačija.

Nakon odvojenih susreta Ešton sa dvojicom premijera, razgovori će se nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom radne večere, za koju se očekuje da će potrajati duboko u noć.

Priprema za predstojeće lokalne izbore na Kosovu biće centralna tema večerašnjeg susreta predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, izjavila je danas novinarima portparolka Ketrin Ešton Maja Kocijančič.

- Razgovaraće se o primeni Briselskog sporazuma, ali priprema za izbore zakazane za 3. novembar biće glavna tema - rekla je Kocijančič novinarima uoči radne večere na koju je Ešton pozvala dvojicu premijera.

Večerašnja, sedamnaesta po redu runda dijaloga na visokom političkom nivou sazvana je nakon što je zabrana dolaska na Kosovo funkcionerima iz Srbije koju su uvele prištinske vlasti dovela do pretnje Beograda da će se povući iz dijaloga.

Upitana zašto Brisel nije reagovao prošle nedelje, kada je zabrana uvedena, Kocijančič je odgovorila da se poziv dvojici premijera na vanredni susret u Briselu može tumačiti kao reakcija.

- Ešton je procenila da bi takav sastanak bio koristan - ukazala je porparolka i podvukla da EU na Kosovu očekuje dobro pripremljene, fer i inkluzivne izbore, a to se, kako je rekla, odnosi i na predizborni proces.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počeo sastanak u Briselu

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2013

BRISEL - U Briselu je večeras pocela nova runda dijaloga Beograda i Prištine kod visoke predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, dolaskom predsednika vlade Srbije Ivice Dačića u zgradu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) kojom Ešton rukovodi. Dačić je u zgradu EEAS...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.