U Banoštoru obeležen Međunarodni dan Dunava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 18:16

U Banoštoru obeležen Međunarodni dan Dunava

Prilika, da se prošetaju obalom Dunava, data je samo "nekolicini" od 80 miliona stanovnika Evrope, koji žive uz arteriju starog kontinenta. 29 juna 1994. jedanaest podunavskih zemalja i Evropska unija potpisale su konvenciju o zaštiti velike reke. I od tada ovaj datum postaje obavezujuć prazniik ekologije.

"Praznovanje" nije vremenski ograničeno isključivo na jedan dan, već se dešava u periodu od marta do jula. Sremsko selo Banoštor, ove godine po deseti put je obeležilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dan Dunava, onako, po "sremački", vikend pre zvaničnog datuma. Veselili su se i prošle godine, u koronarno, pandemijsko vreme, ali su poruke za dobrobit Dunava poslali talasima ispod keja banoštorskog.

Predsednik Mesne zajednice Banoštor Rakić Radivoj – Čega, ne krije zadovoljsvo zbog uspeha manifestacije koja je pokrenula i staro i mlado u Banoštoru.

"Pre podne je bilo više od tri stotine mladih učesnika na predavanjima koje su podržali i NP Fruška Gora, i Pokrajinski zavod za Zaštitu prirode. Deca treba da shvate kako sačuvati reku Dunav, objasniti im da je to život, da je to budućnost i našeg naroda", kaže.

Treće poluvreme je za one u "trećem dobu". Ima 40 prijavljenih za kuvanje ribljeg kotlića, gužva je kao na našim berbarskim danima, vidi se koliko je narodu trebalo ovakvog druženja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.