Tužio EU i šefa policije u Bosni

Izvor: Glas javnosti, 16.Jul.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužio EU i šefa policije u Bosni

SARAJEVO - Visoki zvaničnik evropske policije u BiH (EUPM) tužio je Savet EU, Evropsku komisiju i šefa EUPM u BiH, komesara Štefana Felera (Stephan Feller) zbog zloupotrebe položaja i moralnog zlostavljanja. Tužbu je predao Evropskom sudu pravde u Luksemburgu, piše Dnevni avaz.

Zvaničnik EUPM podneo je tužbu pošto ga je komesar Feler (na slici) prebacio iz kancelarije evropske policije u Sarajevu u kancelariju EUPM u Banjaluci. U tužbi se navodi da se tužitelj tome protivio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << te da smatra Felera odgovornim za zloupotrebu položaja, pogrešnu procenu, kršenje odluke Saveta EU i moralno zlostavljanje.

Zvaničnik evropske policije, čije ime je u tužbi zaštićeno, traži od EU 30.000 evra naknade, kamate i poništavanje odluke EUPM. O tužbi koja je dostavljena Sudu pravde u Luksemburgu već je raspravljano u Savetu EU u Briselu, a imenovani su zastupnici EU u predstojećem sudskom procesu. Iz sedišta EUPM u Sarajevu nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.