Tusk: Snovi o federalnoj Evropi samo jačaju protivnike EU

Izvor: Press, 02.Jun.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Snovi o "federalnoj Evropi" samo jačaju protivnike EU

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk pozvao je danas Evropljane da napuste snove o federalnoj Evropi jer će oni, kako je ocenio, samo podsticati jačanje "antievropskih populista".
Foto:Tanjug
Nema gore perspektive za evropsku ekonomiju od naznaka trijumfa antiliberalnih i evroskeptičnih političkih snaga," rekao je Tusk na sastanku poslovnih lidera u sredu, prenosi AFP.
Po njegovom mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Evropljani moraju napustiti utopijske snove i preći na praktičnije aktivnosti, kao na primer jačanje spoljnih granica EU ili dosledno finalizovanje bankarske unije".
Šef Evopske komisije Žan Klod Junker takođe je upozorio da ne treba tražiti još ujedinjeniju Evropu.
"Mislim da će na kraju previše Evrope ubiti Evropu" rekao je Junker, koji važi za pobornika evropske federacije, u intervjuu nemačkom Špiglu.
Međutim, tačno je i da bi premalo Evrope ubilo Evropu, dodao je on.
U Britaniji se za tri nedelje održava referendum o ostanku u EU.
 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.