Tusk: Rusija je strateški problem ne partner

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Rusija je strateški problem ne partner

Odlazeći predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da je uveravao lidere EU da je Rusija "strateški problem, a ne strateški partner".

"Morao sam stalno, gotovo svake nedelje da podsećam druge da Rusija nije naš strateški partner, već strateški problem. Bio sam čak označen kao monomanijak, jer sam toliko bio fokusiran na tu temu", rekao je Tusk u govoru na Univerzitetu u Brižu, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, njegov cilj je bio da održi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropsko jedinstvo, kome je "agresivna politika Kremlja" bila glavni izazov.

"Bio sam i dalje sam ubeđen, da u ovoj igri nije samo u pitanju budućnost nezavisnosti Ukrajine i bezbednost centralne Evrope, već i suverenitet Evrope kao političkog entiteta. I ne sumnjam uopšte da je strateški cilj Vladimira Putina ne samo da povrati kontrolu nad terotorijama SSR-a, već i da sistematski oslabi EU stvaranjem unutrašnjih podela", rekao je Tusk.

On je dodao i da se njegov napor na kraju isplatio jer je pojačano jedinstvo EU kroz sankcije Rusiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tusk: Rusija nije partner, već STRATEŠKI PROBLEM

Izvor: Blic, 14.Nov.2019

Odlazeći predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da je uveravao lidere EU da je Rusija "strateški problem, a ne strateški partner".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.