Tusk: Posebno mesto u paklu za pristalice Bregzita bez plana

Izvor: RTS, 06.Feb.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Posebno mesto u paklu za pristalice Bregzita bez plana

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je da postoji "posebno mesto u paklu" za "one koji su podržavali Bregzit bez ikakvog plana kako da to bezbedno sprovedu."
Donald Tusk je, nakon razgovora sa irskim premijerom Leom Varadkarom u Briselu, rekao da će EU "insistirati" na irskoj podršci u bilo kom sporazumu o povlačenju Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Britanije u cilju očuvanja mira, prenosi Bi-Bi-Si.

Međutim, Tusk i Varadkar su spremni za "mogući fijasko" Bregzita bez dogovora.
"Nadam se da ćemo sutra nakon poslednjeg glasanja u Donjem domu od premijerke Mej čuti realnu sugestiju o tome kako da se izađe iz ovog ćorsokaka", izjavio je Tusk.
Dodao je da je pitanje granice Irske i potreba da se očuva mirovni proces i dalje "prioritet" EU.
"EU je pre svega projekt mira", zaključio je Tusk.
Reagujući na izjavu Donalda Tuska, portaprol britanske premijerke Tereze Mej imao je pitanje za njega – da li je njegov izbor rečnika o pristalicama Bregzita od pomoći?
Portparol britanske premijerke je podsetio da je Tusk rekao i da je najvažnije sprečiti da nema sporazuma. 
"Sporazum koji je bio na stolu odbacilo je 230 poslanika i ukoliko želimo da poslanici podrže sporazum jasno je da nešto mora da se promeni", dodao je portparol.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusk: Posebno mjesto u paklu za pristalice Brexita

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2019

LONDON – Predsjednik Savjeta Evrope Donald Tusk izjavio je da postoji "posebno mjesto u paklu" za "one koji su podržavali Brexit bez ikakvog plana kako da to bezbjedno sprovedu."

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bregzit: Kraljica u skrovište, Nisan nazad u Japan, podstrekači razlaza u pakao

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2019

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je danas u Briselu izjavio da bi “voleo da vidi mesto u paklu u kojem će biti oni koji su podstrekivali na ‘bregzit’, a ni najmanju predstavu nisu imali kako da se to bezbolno sprovede”...Tusk je to rekao uoči dolaska britanske premijerke Tereze Mej u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.