Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2018, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: I dalje moguć Bregzit bez dogovora

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da se može desiti da Velika Britanija i Evropska unija ne uspeju da postignu sporazum o razlazu.

Tusk je u pozivnom pismu za neformalni sastanak Evropskog saveta u Salcburgu naveo da je "nažalost scenario u kojem nema dogovora i dalje prilično moguć".

"Sa samo šest meseci pre povlačenja Velike Britanije iz EU, ulazimo u poslednje nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pregovora", naveo je Tusk.

Glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit Mišel Barnije prošle nedelje je rekao da je dogovor Londona i Brisela moguć do početka novembra, ali sve više uticajnih ekonomista upozorava na moguće katastrofalne posledice u slučaju da se dogodi Bregzit bez dogovora.

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard rekla je juče da bi neuspeh u pregovorima Londona i Brisela mogao da ima "skupe ekonomske posledice".

Guverner britanske centralne banke Mark Karni prošle nedelje je rekao članovima Vlade da bi izlazak Velike Britanije iz EU bez dogovora o budućim odnosima mogao imati katastrofalne posledice kao finansijska kriza pre 10 godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.