Izvor: Radio 021, 22.Mar.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: EU ne može više ništa dodatno da učini da pomogne Terezi Mej

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita lidera Evropske unije (EU) posvećen Bregzitu i dodao da EU više ništa dodatno ne može da učini da pomogne britanskoj premijerki Terezi Mej.

Tusk je novinarima na kraju samita rekao da je "sudbina Bregzita u rukama britanskih prijatelja". Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Evropskog saveta je dodao da su lideri EU spremni na najgore, ali da se nadaju najboljem.

Lideri EU prihvatili su sinoć na samitu u Briselu da odobre Velikoj Britaniji dve opcije za odlaganje Bregzita, koji je prvobitno bio predviđen 29. marta.

Oni su se dogovorili da odlože Bregzit do 22. maja ukoliko britanski poslanici iduće nedelje odobre sporazum koji je premijerka Tereza Mej postigla sa Unijom.

Ako ga ne odobre, odlaganje će biti kraće, do 12. aprila. Tada Velika Britanija mora da izloži kakve naredne poteze planira ili da izađe iz Unije bez sporazuma.

Britanska premijerka je rekla da će od poslanika tražiti da podrže njen dogovor o izlasku iz EU. Britanski parlament je dva puta odbacio sporazum koji su London i Brisel postigli u novembru.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.