Tusk: Dogovor o Bregzitu moguć do kraja godine

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk: Dogovor o Bregzitu moguć do kraja godine

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je moguće postići dogovor sa Britanijom o napuštanju EU do kraja 2018. godine. Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je moguće postići dogovor sa Britanijom o napuštanju EU do kraja 2018. godine."Pokušaćemo da se dogovorimo i u oktobru...ali mislim da ima šanse da sporazum bude gotov do kraja godine", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Tusk, prenosi Rojters.On je to izjavio na marginama konferencije u Krakovu u Poljskoj.Lideri EU sastaće se 17. oktobra u Briselu, kako bi razgovarali o mogućem dogovoru o Bregzitu sa Velikom Britanijom, saopštio je nešto ranije Evropski savet.Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk zakazao je večeru 27 šefova država i vlada EU za 17. oktobar, dan pre održavanja regularnog samita, kojem će prisustvovati i britanska premijerka Tereza Mej.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tusk poziva Poljake da rešavaju sporove dijalogom kao Vučić i Tači

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2018

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk apelovao je danas u Krakovu na poljske političare da prestanu da dovode političke sporove do krajnosti i mržnje i kao primer za ugled naveo predsednike Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija..."Čudesno je to da sam na Kosovu i vidim kako predsednik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.