Turska: Sad je red na Evropsku uniju

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Sad je red na Evropsku uniju

Turska ne razmatra mogućnost raskidanja ugovora sa Evropskom unijom o readmisiji migranta koji su ranije ilegalno sa turske teritorije stigli do zemalja Unije, izjavio je zamenik turskog premijera Numan Kurtulmuš.

„Sada je red da EU ispuni svoje obaveze. Verujem da će delovati u skladu sa sporazumom… Raskid sporazuma nije na našem dnevnom redu i mi ćemo nastaviti i dalje da činimo sve da bi dogovor bio uspešan“, rekao je Kurtulmuš novinarima posle sastanka vlade, prenela je agencija Rojters.

Kurtulmuš je ukazao da je jasan dokaz da Turska ozbiljno shvata ovaj sporazum to što se smanjio broj izbeglica koje dolaze u Evropu.

Taj sporazum ne bi trebalo da bude pitanje unutrašnje politike u zemljama EU, dodao je on.

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Dva migranta traže od evropskog suda ukidanje sporazuma EU-Turska

Izvor: Večernje novosti, 07.Jun.2016

Dva migranta uložila su žalbu Sudu pravde Evropske unije i tražila poništavanje sporazuma o migrantima između Unije i Turske, saznaje se danas od izvora bliskom tom predmetu Dva migranta uložila su žalbu Sudu pravde Evropske unije i tražila poništavanje sporazuma o migrantima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.