Turci optuženi za terorizam u Atini

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci optuženi za terorizam u Atini

Četiri državljana Turske, koji su u ponedeljak uhapšeni u Atini, optuženi su za terorizam, a jednog od njih traže i turske vlasti zbog sumnje da je član jedne terorističke organizacije, saopšteno je u Atini.

Četvorica muškaraca, starih između 25 i 49 godina, uhapšeni su kada je policija upala u njihov stan i pronašla oružje, eksploziv, detonatore i kape sa amblemima Revolucionarnog narodnog oslobodilačkog fronta.

Ta organizacija, koja zagovara načela marksizma-lenjinizma, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnovana je krajem sedamdesetih godina i Turska, SAD i Evropska unija su je proglasili za terorističku.

Veruje se da je odgovorna za niz ubistava i bombaških napada u Turskoj, uključujući i prošlogodišnji napad na ambasadu SAD u Ankari.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.