Truman, Ajzenhauer i Džon Kenedi se prevrću u grobu Oštar odgovor Trampu zbog izjave o EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 18:32

"Truman, Ajzenhauer i Džon Kenedi se prevrću u grobu" Oštar odgovor Trampu zbog izjave o EU

Ona je ocenila da je formiranje EU išlo u interesu Vašingtona a ne obrnuto, kako misli američki predsednik.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kritikovala je danas američkog predsednika Donalda Trampa.

Zaharova je napisala da se od reči američkog predsednika Donalda Trampa da je Evropska unija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stvorena kako bi eksploatisala SAD, Truman, Ajzenhauer i Kenedi se "prevrću u grobu".

- Posle Drugog svetskog rata SAD su kao jedan od najvažnijih ciljeva formulisali stvaranje novog ekonomskog poretka. Taj cilj niko nije ni pokušao da sakrije – liberalizacija svetske trgovine. Tržište sopstvene robe, stvaranje sopstvenih pravila igre u oblasti carina i resursa. A najviše je Vašington strahovao od obnavljanja trgovinskih ratova u Evropi, koji su slabili američke ekonomske pokazatelje i vodili ka teškim krizama koje su prerastale u ratove - objašnjava Zaharova na Fejsbuku.

Zaharova je dodala da je važan korak Amerike bila realizacija plana Vajt-Morgentau o stvaranju MMF i Svetske banke.

- To je bila osnova za novi ekonomski model sveta. Upravo to je u osnovi fenomena pojave evropske ekonomske i političke integracije - navela je portparolka ruskog Ministarstva.

Američki lider Donald Tramp izjavio je da je EU formirana kako bi iskorišćavala SAD u svoje svrhe i da zloupotrebljava svoj položaj, prenosi pres služba Bele kuće.

Po njegovim rečima, EU - nikad nije imala dobar odnos prema SAD - i nepravedna je prema Amerikancima.

On je dodao da raniji američki predsednici o tome "nisu imali pojma".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.