Trojka podržava direktne pregovore Izraela i Palestinaca

Izvor: Blic, 19.Okt.2010, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trojka" podržava direktne pregovore Izraela i Palestinaca

Lideri Rusije, Francuske i Nemačke podržali su danas na susretu u francuskom gradu Dovilu direktne pregovore između Izraela i Palestinaca i izrazili spremnost da pomognu u tom procesu.

"Što se tiče Bliskog istoka, tri zemlje podržavaju direktne pregovore izmedju Izraelaca i Palestinaca i pozivaju obe strane da osiguraju uspeh tih pregovora u planiranim rokovima", navedeno je u izjavi posle susreta.

U izjavi se ističe da su Francuska, Nemačka i Rusija spremne da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aktivno doprinose pregovorima, naročito uz mogućnosti Evropske unije i bliskoistočne posredničke "četvorke", prenela je ruska agencija Itar-Tass.

Lideri tri zemlje sinoć su se po dolasku u normandijski grad na obali Lamanša sastali na radnoj večeri

Nemački kancelar je rekla da "Izrael i arapske zemlje treba da intenziviraju pregovarači proces", sa koji je rekla da "nažalost ne napreduje aktivno kako bi se htelo".

Na dnevnom redu trilateralnog sastanka su pitanja rusko-evropske saradnje u oblasti ekonomije i bezbednosti, kao i saradnja Rusije sa NATO, priprema za samit Grupe 20, iransko nuklearno pitanje, javila je ruska agencija Itar-Tass.

Ovakve trilateralne konsultacije "velike trojke" održavaju se posle petogodišnje pauze, a ranije je najavljena mogućnost potpisivanje zajedničke izjave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.