Trilateralni pregovori o gasu do kraja juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trilateralni pregovori o gasu do kraja juna

Trilateralni pregovori o gasu između Rusije, EU i Ukrajine biće održani do 30. juna, najavio je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

On je rekao novinarima da pregovori moraju biti održani do kraja juna, jer treba doneti odluku o isporuci gasa u trećem kvartalu, dodajući da će biti vrlo teško da se pregovori održe do početka juna.

Ranije se očekivalo da će sastanak biti održan u aprilu ili maju.

U aprilu je Novak rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je tripartitini sastanak o gasu neophodan u doglednoj budućnosti, ali su razgovori ministara, zakazani za 14. april u Berlinu, odloženi za kasnije.

Novak je naveo da je Ukrajina zvanično zatražila od Rusije niže cene korišćenjem bescarinskog izvoza do kraja godine.

Odgovarajući na pitanje da li će Rusija razmotriti ukrajinski položaj u pogledu teškoća za otplatu dugova za gas, Novak je kazao da će ruska vlada doneti odluku i možda to nekako uzeti u obzir.

Ukrajinski parlament je 19. maja usvojio zakon kojim je vladi dao pravo da uvede moratorijum na plaćanje stranih dugova, uključujući dug za ruski gas od tri milijarde dolara.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trilateralni pregovori o gasu do kraja juna

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2015

Trilateralni pregovori o gasu između Rusije, EU i Ukrajine biće održani do 30. juna, najavio je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak...On je rekao novinarima da pregovori moraju biti održani do kraja juna, jer treba doneti odluku o isporuci gasa u trećem kvartalu, dodajući da će biti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.