Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana do "biti il' ne biti" za Francusku, ali i celu EU

Do predsedničkih izbora u Francuskoj ostalo je tri dana, ali je neizvesno ko će od 11 kandidata ući u drugi krug, iako se najviše šansi daje liderki Nacionalnog fronta Marin Le Pen i nezavisnom kandidatu Emanuelu Markonu.

Izvor: N1

U Francuskom izbornom sistemu, u kome je predsednik republike glavna politička figura, i prvom krugu se odluke donose srcem, u drugom razumom. Upravo se tako francuski izborni sistem štiti od ulaska ekstremista u predsedničku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << palatu, konstatuje Dojče vele.

„Ne postoji solidarnost bez jedinstvenog naroda. Zato moramo da zaštitimo jedinstvo naroda. Kako da ih zaštitimo ako se stalno štedi na socijali? Želim da zaštitim ljude čiji sam i ja deo“, kaže Marin Le Pen.

Upravo je predsednica Nacionalnog fronta jedan od kandidata za drugi krug, ali i briga drugih vlada iz EU: ona najavljuje restriktivnu politiku prema izbeglicama, povratak francuskog franka i izlazak iz Unije.

Prema anketama najveće šanse da dođe na čelo Francuske u ovom trenutku imaju kandidat centra Emanuel Makron i predstavnica desnice Marin le Pen.

Pored njih u usponu je i Žan Lik Melanšon, koji se smatra krajnjom levicom, a šansu za drugi krug ima i Benoa Amon, predstavnik vladajuće Socijalističke partije.

Do nedelje cela Francuska je pre svega u isčekivanju da izborui prođu bez terorističkih napada. Policija je vidljiva na svakom uglu, a rigorozne kontrole treba da umire građane da slobodno izađu i glasaju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Predsednički izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska pred izbore

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017

Do predsedničkih izbora u Francuskoj ostalo je tri dana, ali je neizvesno ko će od 11 kandidata ući u drugi krug, iako se najviše šansi daje liderki Nacionalnog fronta Marin Le Pen i nezavisnom kandidatu Emanuelu Markonu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.