Tramp tražio od Makrona da napusti EU: NEPRISTOJNA PONUDA uzdrmala svet

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp tražio od Makrona da napusti EU: NEPRISTOJNA PONUDA uzdrmala svet

Izneo mu predlog tokom susreta

Američki predsednik Donald Tramp nagovarao je francuskog kolegu Emanuela Makrona da napusti Evropsku uniju, piše Vašington post.

Kako navodi Sputnjik u svom međunarodnom izdanju pozivajući se na članak Wašington posata, Tramp je "nepristojnu ponudu" Makronu izneo tokom njihovog bilateralnog susreta 24. aprila u Beloj kući.

- Zašto ne napustite EU? - pitao je Tramp Makrona, što je potvrdilo nekoliko evropskih zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ponudio mu bilateralni ugovor "bolji od onog kojima ima unija kao celina".

Uz to, Tramp je na tom sastanku ocenio da je Evropska unija još gora od Kine kada je reč o trgovinskim sporazumima.

Sa druge strane, upitan da prokomentariše medijske napise, Makron je odgovorio da ono što se "dogodilo u Beloj kući, ostaje u Beloj kući.

Ni znanični Vašington nije želeo da komentariše pisanje Vašington posta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.