Tomislav Karadžić: Prete nam teške sankcije

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Karadžić: Prete nam teške sankcije


Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije tražiće od državnih organa da objave imena organizatora i naručilaca huliganskog napada u Đenovi, koji se desio u oktobru 2010.
Blizu smo teških sankcija koje će dugoročno zaustaviti naš fudbal – istakao je posle sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << IO FSS u Kući fudbala u Staroj Pazovi predsednik FSS Tomislav Karadžić.
On je podsetio da je poseta predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija Beogradu 24. februara imala za cilj zaustavljanje vandalizma na i oko fudbalskih stadiona.
Preduzećemo sve mere kako bi se rešio problem huliganstva kod nas – poručio je Karadžić i dodao da je FSS već podneo krivičnu prijavu protiv ljudi koji uoči važnih utakmica napadaju na FSS.
Predsednik FSS je poručio da će se ubuduće na stadionima primenjivati nulta tolerancija, jer smo od UEFA već dobili nekoliko žutih kartona.
Karadžić je napomenuo da za predstojeće utakmice kvalifikacija prvenstva Evrope protiv Estonije i Slovenije neće biti moguće obezbeđivanje ulaznica za naše navijače.
U saopštenju FSS prenosi se deo pisma koje je Platini uputio FSS, kojim se relevantni srpski organi vlasti pozivaju na brzu akciju.
– UEFA traži hitnu i brzu alciju svih relevantnih srpskih organa vlasti, a posebno nacionalne Vlade – prenosi se u saopštenju u kojem sa na kraju, među merama za sprečavanje nasilja na stadionima, predviđa striktna primena Zakona o sprečavanju nasilja.
Među bezbednosnim merama najavljeno je formiranje nacionalnog fudbalskog policijskog centra, gde bi se slivale sve informacije vezane za bezbednost.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FSS i OIK: Rešiti problem huligana

Izvor: B92, 15.Mar.2011

Stara Pazova, Beograd -- Predsednici Fudbalskog saveza i Olimpijskog komiteta Srbije zatražili od države da konačno reši problem huligana...Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije saopštili su da će od državnih organa zatražiti objavljivanje imena organizatora i naručilaca huliganskog...

Nastavak na B92...

Srbima zabranjena organizovana gostovanja!

Izvor: S media, 16.Mar.2011, 10:00

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, najavio je dolazak predsednika UEFA, Mišela Platinija, kao i prvog čoveka FIFA, Sepa Blatera, koji će sredinom maja posetiti Srbiju. ..Platini i Blater biće gosti FSS-a na otvaranju "kuće fudbala" u Staroj Pazovi...Poleksić se žalio na...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.