To je samo vrh horora, obustaviti im isporuku oružja

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"To je samo vrh horora, obustaviti im isporuku oružja"

Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsl izjasnila se za obustavu isporuka oružja iz EU Saudijskoj Arabiji.

- Pre svega stravični rat u Jemenu i kriza u Kataru bi trebalo da budu povod da EU prema Saudijskoj Arabiji deluje konačno jedinstveno. Ako svi zajedno budemo obustavili isporuke oružja Saudijskoj Arabiji možemo dati doprinos okončanju tih konflikata - istakla je ona u izjavi nemačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dnevniku "Velt".

Takođe je izrazila dukobu potrešenost zbog ubistva novinara Džamala Kašogija od strane saudijskih vlasti.

Ona je ocenila da je to kršenje svih prava bez presedana.

- To je samo vrh horora - ukazala je Knajsel dodajući da je sada važno da se sprovede verodostojna i nezavisna istraga tog slučaja.

U poslednje dve godine došlo je do masivnog pogoršanja stanja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji, naglašava ona.

Ukazala je da je broj političkih zatvorenika snažno porastao.

- Od nemačke kancelarke Angele Merkel predložena obustava isporuke oružja bila bi ispravni signal. Austrija je od početka rata u Jemenu marta 2015.i umešanosti Austrije obustavila isporuku ratnog maerijala - naglasila je Knajsel.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.