Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2020, 15:05

Tešić (EU): Voditi računa da u regionu ne bude "getoizacije" raseljenih osoba

Predstavnica Delegacije EU u Crnoj Gori Mladenka Tešić izjavila je danas da prilikom izgradnje kuća i stanova za raseljene osobe u regionu treba voditi računa da ne dođe do njihove "getoizacije".

"I u tom aspektu treba raditi na integraciji raseljenih osoba", kazala je Mladenka Tešić na onlajn-konferenciji "Održivost Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica i interno raseljenih lica - Doprinos CARE projekta: postignuća i izazovi - iskustvo Crne Gore".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Krajnji korisnik projekta Lazar Spalević, koji je iz Peći, a živi u Beranama, zahvalio je donatorima i organizatorima projekta.

"Ovo je dokaz da ovaj svet nije tako grub kao što ga često doživljavamo", kazao je Spalević.

Konferenciju je organizovala koalicija nevladinih organizacija iz regiona Igmanska inicijativa, uz podršku Evropske unije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.