Tanja Fajon pozvala Savet EU da otvori nova poglavlja sa Srbijom

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanja Fajon pozvala Savet EU da otvori nova poglavlja sa Srbijom

Brisel -- Predsedavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon pozvala je zemlje članice EU da otvore nova pristupna poglavlja sa Srbijom.

Ona je tako pozvala da se nastavi politika proširenja.

"Pozivam Savet EU da nastavi sa politikom proširenja i otvori poglavlja sa Srbijom za koje je ona spremna. U ovom trenutku bitno je poslati pozitivan signal ne samo Srbiji već i celom regionu", navela je Tanja Fajon.

Ona je naglasila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važno da zemlje Zapadnog Balkana nastave reformske procese i ostanu na putu Evropske unije.

Predstavnici Finske, koja predsedava Savetu EU, kažu za Tanjug da je planirano da se u decembru održi Međuvladina konferencija sa Srbijom na kojoj bi bila otvorena nova poglavlja u pristupnim pregovorima.

Srbija u ovom trenutku ima spremna četiri pregovaračka poglavlja, a od zemalja članica zavisi koliko poglavlja će biti odobreno za otvaranje u decembru.

U diplomastkim izvorima u Briselu se navodi da je moguće da se otvori jedno ili dva poglavlja i da će zemlje članice u narednih par dana odlučivati o napretku Srbije.

Kao mogući datum otvaranja poglavlja pominje se 10. decembar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tanja Fajon pozvala Savet EU da otvori NOVA POGLAVLJA sa Srbijom

Izvor: Blic, 28.Nov.2019

Predsedavajuća Delegacijom Evropskog parlamenta za Srbiju Tanja Fajon pozvala je zemlje članice EU da otvore nova pristupna poglavlja sa Srbijom i nastave sa politikom prošširenja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.