Izvor: TvojPortal.com, 13.Dec.2011, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Ne priznajemo Rezoluciju 1244

/vesti online/ Pregovori će se nastaviti kada "Srbija bude spovela sve postignute dogovore, uključujući slobodu trgovine i uklanjanje barikada", rekla je za "Danas" Edita Tahiri.

Tahiri: Pregovaraćemo kad Srbija skloni barikade
 

"Srbija mora da počne sa implementacijom sporazuma, jer i EU čeka na to. To su zaključci Saveta ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << EU od 5. decembra. Od Beograda se traži normalizacija odnosa sa Prištinom, uklanjanje barikada i ukidanje paralelnih institucija", kaže šef pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri.
Iako prištinski mediji nezvanično najavljuju nastavak dijaloga u Briselu za januar, Tahiri napominje da će odluku o datumu nove runde doneti posrednik EU Robert Kuper, koji treba da utiče na Beograd da započne proces primene do sada postignutih dogovora, koje "Kosovo u potpunosti spovodi", piše "Danas".
Tahiri je izbegla da direktno odgovori na pitanje da li je pregovaračka pozicija Prištine lakša posle odluke Evropskog saveta da na dva meseca odloži dodelu statusa kandidata Srbiji uz određene "kosovske uslove", piše list.
Opširnije

Srbijapregovoriedita tahirikosmetbrikadeprimena resenja

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.