Tadić razgovarao sa Fileom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2010, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić razgovarao sa Fileom

BEOGRAD -

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je večeras sa evropskim komesarom za proširenje Evropske unije Štefanom Fileom o evropskim integracijama Srbije, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

File će sutra srpskim vlastima uručiti Upitnik Evropske komisije, čije je popunjavanje jedan od uslova za sticanje statusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

On će premijeru Mirku Cvetkoviću predati Upitnik o zahtevu za članstvo Srbije u Evropskoj uniji. Cvetković i evropski komesar će nakon predaje Upitnika održati konferenciju za novinare u Palati Srbija, a potom učestvovati na sednici Saveta za evropske integracije.

File će o evropskim integracijama razgovarati na radnom ručku i s predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović i šefovima poslaničkih grupa.

Kako je najavila Delegacija EU u Srbiji, File će razgovarati i s ministarkom pravde Snežanom Malović.

Evropski komesar dolazi u Beograd nakon što je Savet ministara EU 25. oktobra zatražio od Evropske komisije da izradi mišljenje o spremnosti Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Mišljenje predstavlja procenu Evropske komisije o ispunjavanju uslova za članstvo, kao i spremnosti da se uđe u pregovore o članstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.