Tadiću nagrada Saveta Evrope

Izvor: B92, 02.Nov.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću nagrada Saveta Evrope

Strazbur -- Savet Evrope dodelio predsedniku Srbije Borisu Tadiću godišnju nagradu Sever-Jug zbog njegovog doprinosa pomirenju na Balkanu i integraciji Srbije u EU.

"Nagrada za Sever pripala je Borisu Tadiću, predsedniku Srbije, u znak priznanja njegovom političkom zalaganju za pomirenje na Balkanu i integraciju njegove zemlje u proces izgradnje Evrope", saopštio je SE. U saopštenju se naglašava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je Tadićev doprinos u podršci međunarodnoj pravdi bio odlučujući faktor u hapšenju i izručenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Pored predsednika Srbije, ovogodišnja dobitnica je i Sojhajr Belhasen, predsednica Međunarodne federacije za ljudska prava iz Tunisa.

Belhasenova, kako se navodi, nagradu dobija kao priznanje za dugogodišnju posvećenost borbi za ljudska prava u svetu i prava žena u zemljama u razvoju.

"Njen put je i primer i simbol značajne uloge koju žene igraju u istorijskim promenama u arapskom svetu 2011. godine", saopštio je SE.

Ova nagrada se od 1995. godine dodeljuje dvema ličnostima za unapređenje ljudskih prava, razvoj interkulturnog dijaloga i jačanje solidarnosti Severa i Juga.

Tadiću i Belhasenovoj će nagradu uručiti predsednik Portugala u Lisabonu na proleće 2012. godine u prisustvu generalnog sekretara SE i drugih zvaničnika, navedeno je u saopštenju SE.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Uhapšen Ratko Mladić,   Ratko Mladić,   Goran Hadžić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić dobio nagradu Saveta Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2011

Savet Evrope dodelio predsedniku Srbije Boristu Tadiću godišnju nagradu Sever-Jug zbog njegovog doprinosa pomirenju na Balkanu i integraciji Srbije u EU..."Nagrada za Sever pripala je Borisu Tadiću, predsedniku Srbije, u znak priznanja njegovom poltičkom zalaganju za pomirenje na Balkanu i integraciju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadiću nagrada za pomirenje

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić dobitnik je nagrade Saveta Evrope 'Sever-jug' kao priznanja za doprinos pomirenju u regionu, integraciji Srbije u EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.