Tači: Sarađivaćemo sa Euleksom

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2011, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Sarađivaćemo sa Euleksom

Odlazeći premijer Kosmeta Hašim Tači pozvao je sve nadležne institucije, uključujući Savet Evrope i Misiju EU na Kosovu (Euleks), da utvrde punu istinu o optužbama koje je na njegov račun izneo Dik Marti, obećavši da će njegova vlada u potpunosti sarađivati sa istražiteljima, prenose beogradski mediji.

Tači je 13. januara uputio pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << generalnom sekretaru Saveta Evrope Torbjornu Jaglandu, u kojem je pozvao sve nadležne vlasti, posebno Euleks, da učine sve u njihovoj moći da ispitaju navode iz Martijevog izveštaja i utvrde istinu, objavio je prištinski dnevnik "Ekspres", koji tvrdi da ima kopiju Tačijevog pisma

"Verujem da je od ogromne važnosti da istraga počne što pre. Štaviše, snažno pružam sve garancije da će vlada Kosmeta u potpunosti sarađivati u Euleksovoj istrazi u vezi sa ovim tvrdnjama", napisao je Tači.

Marti je, u izveštaju, doveo Tačija i pripadnike OVK u vezu s trgovinom ljudskim organima ali je potom negirao da je u tom dokumentu naveo da je premijer Kosmeta direktno umešan u trgovinu organima, već da su osobe iz Tačijevog bliskog okruženja imale veze s tim i da je teško zamisliti da on nije znao za to.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.