TIM BEOGRADA VEČERAS S KUPEROM I RIKEROM

Izvor: Kurir, 27.Sep.2011, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TIM BEOGRADA VEČERAS S KUPEROM I RIKEROM

BRISEL - RazgovoriBeograda i Prištine neće biti održani u Briselu kako je bilo predviđeno, a da li će ih biti sutra - zavisi od ishoda večerašnjeg trilateralnog sastanka Borka Stefanovića sa posrednikom EU za dijalog Robertom Kuperom i zvaničnikom Stejt departmenta Filipom Rikerom o najnovijoj situaciji na severu Kosova

BRISEL - RazgovoriBeograda i Prištine neće biti održani u Briselu kako je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predviđeno, a da li će ih biti sutra - zavisi od ishoda večerašnjeg trilateralnog sastanka Borka Stefanovića sa posrednikom EU za dijalog Robertom Kuperom i zvaničnikom Stejt departmenta Filipom Rikerom o najnovijoj situaciji na severu Kosova.

Kako je Tanjugu rekao Stefanović, od ishoda večerašnjih trilateralnih razgovora zavisi da li će sutra biti nastavljeni razgovori Beograda i Prištine.

Diplomatski izvori Tanjuga u Briselu ranije su rekli da bi razgovori dva tima trebalo bi da počnu sutra ujutro u 9.30.

Tim Prištine, koji je ranije doputovao u Brisel, sa Kuperom je razgovarao ranije u toku dana.

Sedma runda razgovora trebalo je da počne danas u 15.00 sati u sedištu EU, ali je početak razgovora odlagan dva puta zbog tehničkih razloga vezanih za dolazak pregovarača u Brisel.

Na dnevnom redu treba da budu telekomunikacije, energetika i regionalna saradnja.

Istovremno, beogradski tim trebalo je da ima odvojene razgovore sa evropskim i američkim diplomatama o administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

U međuvremenu, na severu Kosova na administrativnom prelazu Jarinje došlo je do okršaja okupljenih Srba i pripadnika Kfora, u kojem je bilo povređenih sa obe strane.

Najviši srpski zvaničnici osudili su upotrebu sile nad Srbima, dok je iz EU poručeno da Brisel snažno osuđuje nasilje protiv međunarodne zajednice na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.