Svinjetina lakše do EU: Od 1. oktobra ukida se vakcinacija protiv svinjske kuge

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svinjetina lakše do EU: Od 1. oktobra ukida se vakcinacija protiv svinjske kuge

Beograd -- Od 1. oktobra ove godine država će ukinuti vakcinaciju protiv klasične kuge, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Do kraja nedelje trebalo bi da bude objavljen pravilnik koji definiše u kojim delovima Srbije će biti ukinuta vakcinacija, a na kojim lokacijama ta mera ostaje da važi.

Ova mera Ministarstva poljoprivrede trebalo bi da utiče na to da se Srbiji odobri izvoz svinjskog mesa u Evropsku uniju.

Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovom momentu može jedino da izvozi u države Unije proizvode napravljene od svinjskog mesa koji su prošli određenu vrstu termičke obrade.

Kada je reč o ranije najavljenom izvozu junetine, prvi kontigenti iz srpskih klanica trebalo bi put Turske da krenu u narednih desetak dana.

U našu zemlju trebalo bi da doputuje uskoro i delegacija iz Egipta kako bi pregovarala sa nadležnima o uslovima pod kojima može da se izvozi srpska govedina na to tržište.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vakcinacija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SVINJETINA LAKŠE DO EU Od 1. oktobra ukida se vakcinacija protiv svinjske kuge

Izvor: Blic, 24.Jul.2019

Od 1. oktobra ove godine država će ukinuti vakcinaciju protiv klasične kuge, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.