Švajcarska i EU razmenjivaće poreske podatke od 2018.

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska i EU razmenjivaće poreske podatke od 2018.

Švajcarska i Evropska unija finalizirale su danas dogovor o automatskoj razmeni poreskih informacija počev od 2018. godine, u okviru nastojanja da se uđe u trag skrivenom bogatstvu utajivača poreza.

"Preduzimamo odlučujući korak ka totalnoj poreskoj transparentnosti između Švajcarske i Evopske unije. Uveren sam da će ostali susedi uskoro slediti taj primer. Ova transparentnost je od ključnog značaja, jer će osigurati svakoj zemlji prikupljanje poreskih prihoda", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izjavio je evropski komesar Pjer Moskovisi.

Ovaj sporazum, koji treba da bude zvanično potpisan, a možda bude i predmet referenduma u Švajcarskoj, u celosti je odraz novih globalnih standarda o razmeni informacija o prihodima po osnovu dividendi i kamata, saopštilo je švajcarsko ministarstvo finansija. "Plan je da sa prikupljanjem podataka počnemo u 2017. godini i da ih od 2018. godine razmenjujemo sa članicama Evropske unije", dodaje se u saopštenju.

Švajcarska je najveći svetski of-šor finansijski centar, ispred Singapura.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.