Švajcarska i EU odložile sastanak o energetici

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska i EU odložile sastanak o energetici

Evropska komisija otkazala je tehnički sastanak o nacrtu sporazuma o električnoj energiji između Švajcarske i EU, saopšteno je danas iz švajcarskog Ministarstva spoljnih poslova.

Komisija je navela da je sastanak otkazan zbog činjenice da najpre mora da bude razjašnjen nastavak saradnje između Švajcarske i EU, saopštilo je Ministarstvo.

Švajcarska je 2007. godine počela pregovore o ovom pitanju. Dugoročni cilj je postizanje opšteg sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se neće odnositi samo na elektičnu energiju već i na infrastrukturu, energetsku efikasnost i prirodni gas.

U ovom trenutku, gotovo sva poglavlja koja su razmatrana između EU i Švajcarske su obustavljena.

Evropska komisija saopštila je pre dva dana da će razmotriti bilateralne odnose sa Švajcarskom, nakon što je na referendumu u toj zemlji izglasano ograničenje imigracije iz EU.

“EU će proučiti implikacije ove inicijative na cjelokupne odnose između evropskog bloka i Švajcarske”, navedeno je u saopštenju Evropske komisije.

Glasači u Švajcarskoj su na referendumu održanom 9. februara podržali plan za ograničenje broja imigranata.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.