Svađe širom Evrope zbog sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađe širom Evrope zbog sankcija Rusiji

23.12.2015. -

Rukovodstvo Evropske unije je ovoga puta uspelo da produži sankcije Rusiji i da izdejstvuje jedinstvo svih 28 država-članica zajednice, ali pitanje o tome koliko će dugo trajati antiruske mere izaziva u Evropi sve žešće rasprave, piše Vašington post.

Sankcije su produžene do kraja jula sledeće godine. „Ipak, u svetlu rastućeg nezadovoljstva pojedinih evropskih zemalja zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sankcija, neizvesna je budućnost ograničavajućih mera (posle isteka ovog novog roka)“, piše u članku.

Rat sankcijama sve više zamara vlade pojedinih zemalja, pre svega Italije i Francuske, koje odavno održavaju veze s Rusijom, uključujući sferu energetike.

Tako je italijanski premijer Mateo Renci još pre glasanja izjavio da smatra da su sankcije protiv Ruske Federacije „politika dvojnih standarda“ i izrazio nezadovoljstvo zbog pritiska Nemačke na druge zemlje u vezi s antiruskim merama. On je takođe napomenuo da Nemačka pritom učestvuje u zajedničkim projektima s Rusijom.

Prema Rencijevim rečima, Nemačka se „prvi put“ našla u manjini prilikom razmatranja pitanja sankcija iza zatvorenih vrata.

Sada je Evropska unija u teškoj situaciji zbog priliva izbeglica koje beže od rata u Siriji i evropske zemlje teže da uspostave partnerske odnose s Moskvom kako bi zajedničkim naporima rešile sirijsku krizu, podseća list.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.