Sva pažnja EU biće usmerena ka jednoj zemlji

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 10:05

Sva pažnja EU biće usmerena ka jednoj zemlji

Brisel -- Osnovni napredak Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji meriće se zatvaranjem poglavlja, izjavio je Vladimir Bilčik.

Biličik, koji je predsedavajući parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), je takođe istakao i da se bliže parlamentarni izbori kada će, kako je kazao, sva pažnja Evrope biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usmerena ka toj zemlji.

Bilčik u izjavi za podgoričku Pobjedu kaže da će na polju zatvaranja poglavlja Crna Gora morati da pokaže dodatni napredak.

Crna Gora je prošle sedmice otvorila i poslednje 8 poglavlje u pregovorima o priključenju Evropskj uniji, a Bilčić komentarišući ovu odluku Brisela ocenjuje da je to, kako navodi, “dobar i ohrabrujući znak za Crnu Goru i region”.

"Otvorena su 33 poglavlja, od kojih su tri privremeno zatvorena”, rekako je Bilčik.

To, prema njegovim rečima, znači da se proces proširenja kreće uprkos trenutnoj pandemiji kovid-19

“Otvaranje još jednog poglavlja znači da su za Crnu Goru otvorena vrata EU. Proces se nastavlja", naveo je Bilčik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.