Suzbijanje korupcije važno za EU

Izvor: Beta, 24.Mar.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzbijanje korupcije važno za EU

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u četvrtak da neće biti prečica na putu Srbije ka EU i da će efikasnost u suzbijanju korupcije imati vaznu ulogu u oceni ispunjavanja uslova za članstvo u toj zajednici.

"Srbija mora da pokaže rezultate koje od nje očekuje EU, ali i gradjani Srbije", rekao je Dežer na dodeli sertifikata prvoj grupi javnih službenika za javne nabavke koji su prošli specijalnu obuku.

Dežer je istakao da je za Srbiju ključna izgradnja institucija, što podrazumeva i postojanje transparentnog i efikasnog sistema javnih nabavki. Za to je, kako je dodao, potrebna snažna politička posvećenot, stvaranje takvog sistema gde neće biti rupa u zakonima i njihovom sporovodjenju.

"U sprovodjenju javnih nabavki moraju da se poštuju četiri principa - transparentnost, jednak tretman za sve učesnika, slobodno nadmetanje i nediskriminatorska pravila", rekao je Dežer.


Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Nema prečica na putu ka EU

Izvor: B92, 24.Mar.2011

Beograd -- Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio da neće biti prečica na putu Srbije ka Uniji i da će važnu ulogu imati borba protiv korupcije..."Srbija mora da pokaže rezultate koje od nje očekuje EU, ali i građani Srbije", rekao je Dežer...On je, na dodeli sertifikata prvoj grupi...

Nastavak na B92...

Suzbijanje korupcije važno za EU

Izvor: NaDlanu.com, 24.Mar.2011

BEOGRAD, 24. marta 2011. (Beta) - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u četvrtak da neće biti prečica na putu Srbije ka EU i da će efikasnost u suzbijanju korupcije imati vaznu ulogu u oceni ispunjavanja uslova za članstvo u toj zajednici. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Dežer: Suzbijanje korupcije važno za članstvo u EU

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Mar.2011

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer (Vincent Degert) izjavio je 24. marta da neće biti prečica na putu Srbije ka EU i da će efikasnost u suzbijanju korupcije imati važnu ulogu u oceni ispunjavanja uslova za članstvo u toj zajednici. "Srbija mora da pokaže rezultate koje od nje...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Suzbijanje korupcije važno za EU

Izvor: Economy.rs, 25.Mar.2011, 01:03

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je u četvrtak da neće biti prečica na putu Srbije ka EU i da će efikasnost u suzbijanju korupcije imati vaznu ulogu u oceni ispunjavanja uslova za članstvo u toj zajednici.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.