Izvor: B92, 20.Apr.2023, 15:12

Sukob se nastavlja?

Pored žitarica, EU treba da privremeno zabrani i uvoz ukrajinskog mleka, živine, meda i drugih prehrambenih proizvoda.

To je izjavio poljski ministar poljoprivrede Robert Telus.

Evropski komesar za trgovinu Valdis Dombrovskis se u sredu sastao sa ministrima iz Poljske, Bugarske, Mađarske, Rumunije i Slovačke, prenosi Rojters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropska unija pripremila je 100 miliona evra naknade za poljoprivrednike u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom i planira da uvede ograničenja na uvoz ukrajinskih žitarica, saopšteno je iz Evropske komisije.

Kako je prenela britanska agencija, pritisak na EU da reši pitanje pada cena zbog uvoza jeftinijih ukrajinskih žitarica na teritoriji celog bloka, porastao je nakon što su Poljska i Mađarska tokom vikenda uvele zabrane uvoza pojedinih žitarica iz Ukrajine, a i druge zemlje istočne Evrope preduzimaju slične mere.

Pročitajte više:

Zvanično: Zabrana na čak 25 proizvoda

I Bugarska: Prinuđeni smo

EU besna: Ne može ovako

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljska: EU da privremeno zabrani uvoz nekih prehrambenih proizvoda iz Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2023

Poljski ministar poljoprivrede Robert Telus izjavio je danas da, pored žitarica, EU treba da privremeno zabrani i uvoz ukrajinskog mleka, živine, meda i drugih prehrambenih proizvoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

RT: Kako bi obustavljanje uvoza ukrajinskog žita u EU moglo da ugrozi globalne zalihe hrane

Izvor: Vostok.rs, 21.Apr.2023, 12:31

  Brojne države EU počele su da blokiraju uvoz ukrajinskog žita i drugih poljoprivrednih proizvoda u pokušaju da ublaže pretnju sa kojom se suočavaju lokalni farmeri zbog toga što su njihova domaća tržišta preplavljena zalihama. RT istražuje zabrinutost zbog ukrajinskog žita i šta bi mere...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.