Izvor: Piplmetar.rs, 20.Jul.2023, 01:30

Sudar dva fudbalska kontinenta u drugom stepenu: Dmitrovićeve odbrane penala donele trofej Sevilji

G. A.20.07.2023. 00:21

Foto: FK Sevilja
Na Seviljinom stadionu „Ramon Sančez Pizhuan“ odigrana je utakmica čiju su organizatori bili Evropska fudbalska unija (UEFA) i Konfederacija južnoameričkog fudbala (KONMEBOL), krovne fudbalske organizacije na dva kontinenta.
To je bio duel domaće Sevilje kao osvajača Lige Evrope i ekvadorskog Independijente del Valjea, pobednika Kupa Sudamerikana za prošlu godinu, a to je pandan drugostepenom klupskom takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Starog kontinenta. Pokuša je, dakle, da se uspostavi meč po uglednu na Interkontinentalni kup, susret evropskog i južnoameričkog prvaka, koji je igran od 1960. do 2004.
Independijente je poveo u 10. minutu preko argentinskog napadača Lautara Dijaza, koji je rutinski savladao Marka Dmitrovića oči u oči s njim. Domaćin, u čijem timu nije bilo Nemanje Gudelja i Hrvata Ivana Rakitića, izjednačio je u prvom minutu nadoknade vremena golom rezerviste Španca Pedra Ortiza.
Finalde Sevilla, 90+1’de bulduğu golle skoru 1-1’e getirdi ve karşılaşma penaltılara kaldı.#Sevilla | #IDV
pic.twitter.com/HzEGpN2O1Y https://t.co/PjxkC6kplp
— Latin Tribün (@LatinTribun) July 19, 2023
Odmah se pristupilo pucanju penala. Sva četiri Seviljina izvođača su bili precizni. Dmitrović je u prvoj seriji odbranio i ponovljeni udarac,  pošto mu je prva intervencija poništena jer je napustio gol-liniju. Nadmudrio je protivničkog igrača i u trećoj seriji – 4:1.
Utakmica je bila posvećena Antoniju Puerti, bivšem igraču Sevilje, koji je preminuo 28. avgusta 2007, tri dana posle srčanog udara na meču prvog kola španskog prvenstva protiv Hetafea na „Pizhuanu“.
🤍 1️⃣6️⃣ ❤️#ClubChallenge pic.twitter.com/bEIVQvyMLM
— Sevilla FC (@SevillaFC_ENG) July 19, 2023
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Najnovije
Sport



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.