Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stupile na snagu nove sankcije EU zbog sukoba u Ukrajini

Evropska unija je dodala još 19 lica, uključujući pet iz Ukrajine, na svoju listu osoba na koju se primenjuju sankcije zbog postupaka povezanih sa borbama na istoku Ukrajine.

Na proširenoj listi koja je objavljena danas, nedelju dana pošto su ministri inostranih poslova doneli odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o njoj, nalazi se i devet institucija, a od bitnijih ličnosti - dva zamenika ruskog ministra odbrane i šef glavnih operacija generalštaba ruske vojske.

Pauza od nedelju dana je nastala zbog pregovora koji su u četvrtak doveli do sporazuma Ukrajine i Rusije i primirju na pobunjenom području Donbasa. Prekid vatre je juče stupio na snagu, ali se zaraćene strane međusobno optužuju za kršenja sporazuma.

Na listi su pomoćnici ministra odbrane Rusije Arkadij Bahin i Anatolij Antonov zbog učešća u "raspoređivanju ruskih trupa u Ukrajini", navodi se u službenom glasniku EU. Tu je i zamenik načelnika ruskog generalštaba, šef glavnih operacija generalštaba Andrej Kartapolov, jer je "aktivno doprineo razradi i izvođenuju akcija" ruskih snaga u Ukrajini.

Sa najnovijim proširenjem, na sankcionoj listi nalaze se 151 ličnost i 37 institucija. Fizičkim licima je zabranjeno da putuju u zemlje Evropske unije i zamrznuta su im sredstva na teritoriji njenih članica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

EU uvela nove sankcije, Rusija preti kontramerama

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2015

Evropska unija dodala je još 19 lica, uključujući pet iz Ukrajine, na svoju listu osoba na koju se primenjuju sankcije zbog postupaka povezanih sa borbama na istoku Ukrajine...Na proširenoj listi koja je objavljena u ponedeljak, nedelju dana pošto su ministri inostranih poslova doneli odluku o njoj,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.