Studija: Većina stanovnika EU smatra korupciju velikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studija: Većina stanovnika EU smatra korupciju velikom

BRISEL -

Većina stanovnika EU, njih 74 odsto, veruje da je korupcija glavni problem u njihovim zemljama, dok 47 odsto Evropljana misli da se nivo korupcije u njihovim državama povećao u poslednje tri godine, pokazalo je poslednje istraživanje Eurobarometra, koje je sprovela Evropska komisija.

Grci su na vrhu liste, a u toj zemlji je 98 odsto ispitanika ocenilo da je korupcija veliki problem. Iza Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su Portugal i Kipar, u kojima je 97 odsto učesnika u istraživanju procenilo visok stepen korupcije u njihovim zemljama, a slede Rumunija i Mađarska sa 96 odsto.

Ispitanici iz Slovenije i Bugarske, njih 95 odsto, smatraju veoma prisutnom korupciju u svojim zemljama.

Na začelju liste su Danska, gde je 19 odsto ispitanika ocenilo da u njihovoj zemlji ima korupcije, Luksemburg i Holandija sa 34 odsto i Finska sa 36 odsto.

Ubeđeno da u evropskim institucijama ima korupcije je 87 odsto Austrijanaca, 85 odsto Šveđana, 84 odsto Portugalaca, 81 odsto Nemaca, dok novije članice EU manje u to veruju i to- 52 odsto Poljaka, 56 odsto Rumuna, 57 odsto Bugara.

Generalni direktorat za unutrašnje poslove, uz koordinaciju Generalnog direktorata za komunikaciju Evropske komisije, sproveo je istraživanje od 3. do 18. septembra 2011.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa tone u korupciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2012

Većina stanovnika EU, njih 74 odsto veruje da je korupcija glavni problem u njihovim zemljama, pokazala su najnovija istraživanja Eurobarometra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Mislite da ulazak u EU suzbija korupciju?

Izvor: Mondo, 16.Feb.2012

Ako da, onda većina stanovnika Evropske unije se ne bi se složilo s tim, jer njih 74 odsto veruje da je korupcija glavni problem u njihovim zemljama.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.