Stotine kamera čuva KPZ Pančevo

Izvor: Večernje novosti, 01.Okt.2018, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine kamera čuva KPZ Pančevo

Otvara se jedan od najsavremenijih i najbolje čuvanih zatvora u Srbiji. U kompleksu od 10 zgrada biće smešteno 500 osuđenika i pritvorenika NOVI Kazneno-popravni zavod u Pančevu, koji će danas svečano otvoriti ministarka pravde Nela Kuburović, može da se poredi sa najsavremenijim zatvorima u EU i opremljen je posebnim tehničkim sistemom zaštite. U njemu će biti smešteno 500 osuđenika i pritvorenika. Kompleks na Bavaništanskom putu sastoji se od 10 zgrada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ukupne površine 24.000 kvadrata. Na ulazu su neprobojna stakla, KD vrata najnovije generacije, tunel za skeniranje stvari, kao i prostorije za ručni pretres. Ceo kompleks ograđen je dvostrukim redom ograde koja je pokrivena sistemom termovizijskih kamera najnovije generacije i sa više stotina kamera za video-nadzor. PROČITAJTE I: Zatvori puni narkomana Sobe za smeštaj osoba koje su osuđene ili pritvorene opremljene su nameštajem koji su proizveli zatvorenici u KPZ u Nišu, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici i VP Domu u Kruševcu. Reč je o krevetima, dušecima, posteljini, stolovima, stolicama i kasetama za garderobu. Na taj način ostvarene su značajne uštede u budžetu i uposleni oni koji su u zavodima prošli obuku u drvnom, metalskom i krojačkom pogonu, što je pozitivno uticalo na njihovu resocijalizaciju i smanjenje stope povratništva. Zavod ima i poseban medicinski blok sa ultrazvukom i stomatološkom ordinacijom. Postoji i sportski blok, kao i blok sa radionicama za upošljavanje osuđenika. Vrednost radova i opremanje KPZ koštalo je 23 miliona evra, od čega je Razvojna banka Saveta Evrope kreditirala projekat sa 18 miliona, dok je Srbija pet miliona evra uložila u opremanje objekata.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zavirite u novi zatvor u Pančevu: Specijalne kamere, vrata, iz srpskog Alkatraza je nemoguće pobeći!(VIDEO)

Izvor: Prva.rs, 01.Okt.2018

Zatvor se gradio dve godine i u njemu ima mesta za 500 lica. U sklopu zatvora je 10 zgrada, a obezbeđenju je na raspolaganju više stotina kamera. Po prvi put se koriste termovizijske kamere i kontradiverziona vrata..Šta sve još poseduje ovaj zatvor, kako izgleda iznutra, i ko će biti prvi zatvorenik,...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.