Stekli su se uslovi? Šta sam uradio prethodne nedelje?

Izvor: B92, 23.Dec.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stekli su se uslovi? Šta sam uradio prethodne nedelje?"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zahvalan Hrvatskoj što je odblokirala Poglavlje 26 u pristupnim pregovorima Srbije s Evropskom unijom.

"Stekli su se uslovi? Šta sam uradio prethodnih sedam dana", rekao je Vučić u Beogradu iznenađen kada su mu novinari rekli da je Hrvatska odblokirala poglavlje o obrazovanju i kulturi.

Hrvatski ministar spoljnih poslova Ivo Štir rekao je da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se stekli uslovi da se odblokira to poglavlje, pošto je ministar prosvete Srbije s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća i Zavoda za udžbenike potpisao aneks sporazuma kojim se reguliše pitanje udžbenika, ali ne samo njihov prevod sa srpskog na hrvatski i s ćirilice na latinicu, nego da će u njima i biti posebni dodaci, odnosno sadržaji za hrvatsku manjinu.

"Izgleda da smo mnogo napredovali u prethodnih sedam dana i hvala im što su konstatovali naš dramatičan napredak. Hvala im što su nam odblokirali poglavlja i veoma sam zahvalan našim susedima", rekao je Vučić.

On je dodao da smatra da je to dobar potez i da će to doprineti boljim odnosima Srbija i Hrvatske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.