Stefanović optimista da Srbija dobija datum u junu

Izvor: Blic, 12.Mar.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović optimista da Srbija dobija datum u junu

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas u Beogradu da je optimista da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora s Evropskom unijom, dok je predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan Klod Minjon izrazio uverenje da će Beograd rešiti pitanje Kosova.

U obraćanju novinarima posle sastanka sa Minjonom, Stefanović je rekao da je u Briselu postignut "odredjeni napredak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u smislu ustupaka Prištine da se dobije više nadležnosti za srpsku zajednicu na Kosovu.

"Optimista sam da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora. Dijalog je pokazao da je Srbija i u teškim situacijama spremna da napravi korak dalje", rekao je on.

Minjon je istakao da je novina da se o Kosovu odjednom moglo razgovarati i istakao opredeljenje PS SE da pomogne Srbiji da reši taj problem.

"Nije nam namera da ga namećemo, ali ubedjen sam da ćemo do rešenja doći. Imajući u vidu želju Srbije da se učlani u EU, uvereni smo da će srpska vlada doprineti pronalaženju rešenja tog problema", kazao je predsednik PS SE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija bi u junu mogla dobiti datum za pregovore s EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Mar.2013

Predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas u Beogradu da je optimist da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora s Evropskom unijom, dok je predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća  Evrope Jean -Claude Mignon    izrazio uvjerenje da će Beograd riješiti ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Minjon: Srbija ostvarila veliki napredak

Izvor: Akter, 12.Mar.2013

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan-Klod Minjon ocenio je da je Srbija ostvarila veliki napredak u sprovođenju reformi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.