Stefanović: Objavićemo sve o Jankoviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2015, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Objavićemo sve o Jankoviću

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će MUP danas ili sutra objaviti i ostala dokumenta koja ima o slučaju samoubistva u stanu sadašnjeg zaštitnika građana Saše Jankovića 1993. godine.

"Mislim da ćemo već tokom dana ili najkasnije sutra objaviti sva druga dokumenta koje MUP poseduje", rekao je Stefanović novinarima na predstavljanju rezultata rada MUP-a u Palati Srbije.

On je rekao da MUP ima podatke o testovima parafinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rukavica, rezultate poligrafskog testiranja za dve od četiri osobe i fotokopiju oružnog lista.

Stefanović je naglasio da su istragu tog slučaja 1993. godine vodile istražne sudije i da MUP ne raspolaže dokumentima koje imaju sud i tužilaštvo.

Ministar je ponovio da ne može ponovo biti otvorena istraga o tom slučaju i ocenio da je krivica za objavljivanje podataka iz raznih policijskih istraga i na onima koji te podatke dostavljaju medijima ali i na onima koji ih objavljuju.

"I oni koji daju podatke i oni koji ih objavljuju rade na urušavanju policijskih istraga", zaključio je ministar.

Mediji: EU u junu šalje misiju podrške Jankoviću

Potkomitet Evropskog parlamenta za ljudska prava doneo je odluku da u junu pošalje svoju misiju u Srbiju, koja će podržati Jankovića, prenosi "Blic".

Ta misija će se, piše list, baviti stanjem ljudskih prava, ali i položajem medija, odnosno situacijom u vezi sa slobodom izražavanja.

Izvori iz EP rekli su listu da će u fokusu posete biti i položaj nezavisnih institucija, a posebno ombudsmana i kako "Blic" piše "očekuje se da će mu pružiti podršku".

Potkomitet je tu odluku o slanju misije doneo juče.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Misija Evropskog parlamenta šalje misiju u znak podrške Jankoviću

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2015

BEOGRAD - Potkomitet Evropskog parlamenta za ljudska prava doneo je odluku da u junu pošalje svoju misiju u Srbiju, koja će podržati ombudsmana Sašu Jankovića...Ta misija će se baviti stanjem ljudskih prava, ali i položajem medija, odnosno situacijom u vezi sa slobodom izražavanja, preneo je...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.