Stefanović: Bez EU gubimo i sagovornike i saveznike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2012, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Bez EU gubimo i sagovornike i saveznike

KRALJEVO -

Šef Pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras u Kraljevu da politika i Kosovo i Evropska Unija (EU) nije jednostavna politika i da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo.

Stefanović je na tribini o Kosovu u Kraljevu ocenio da se bez EU gube i sagovornici i saveznici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Ako izaberete jedno od ta dva gubite i to što ste izabrali, jer bez EU i evropskih integracija gubite sve, i sagovornike i saveznike", istakao je on.

Stefanović je istakao da su pred Srbijom novi pregovori i izrazio očekivanje će biti uspešno rešeni uz saglasnost o regionalnom predstavljanju, ali ne na uštrb Rezolucije 1244.

Učinićemo se što se od nas traži da dobijemo kandidaturu, ali nećemo uraditi nešto što je protivno Ustavu i našem nacionalnom interesu, istakao je on.

Stefanović je kazao da su barikade ispunile svoj cilj kao neophodno sredstvo na Kosovu, ali da bi ih sada trebalo skloniti.

"Mi smo bili na tim barikadama, ali nismo ih mi stavili, već građani i predsednici opština. Da nije bilo tih barikada Hašim Tači bi uzeo sud u Kosovskoj Mitrovici i postavio svoje opštinare na Severu Kosova i mi ne bi imali o čemu da pričamo", naveo je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.