Izvor: S media, 17.Jan.2012, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Bez EU gubimo i sagovornike i saveznike

Šef Pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras u Kraljevu da politika i Kosovo i Evropska Unija (EU) nije jednostavna politika i da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo.

Stefanović je na tribini o Kosovu u Kraljevu ocenio da se bez EU gube i sagovornici i saveznici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Ako izaberete jedno od ta dva gubite i to što ste izabrali, jer bez EU i evropskih integracija gubite sve, i sagovornike i saveznike",istakao je on.

Stefanović je istakao da su pred Srbijom novi pregovori i izrazio očekivanje će biti uspešno rešeni uz saglasnost o regionalnom predstavljanju, ali ne na uštrb Rezolucije 1244.

Jeremić: Zna se šta su prioriteti

London: Tadićev plan prihvatljiv uz određene uslove

Riker: Nema promena granica na Balkanu!

Učinićemo se što se od nas traži da dobijemo kandidaturu, ali nećemo uraditi nešto što je protivno Ustavu i našem nacionalnom interesu, istakao je on.

Stefanović je kazao da su barikade ispunile svoj cilj kao neophodno sredstvo na Kosovu, ali da bi ih sada trebalo skloniti.

"Mi smo bili na tim barikadama, ali nismo ih mi stavili, već gradjani i predsednici opština. Da nije bilo tih barikada Hašim Tači bi uzeo sud u Kosovskoj Mitrovici i postavio svoje opštinare na Severu Kosova i mi ne bi imali o čemu da pričamo", naveo je on.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Bez EU nemamo saveznika

Izvor: B92, 17.Jan.2012

Kraljevo -- Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović kaže da politika i Kosovo i EU nije jednostavna, ali da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo...Stefanović je na tribini o Kosovu u Kraljevu ocenio da se bez EU gube i sagovornici i saveznici..."Ako izaberete jedno od...

Nastavak na B92...

Stefanović: Bez EU gubimo sve

Izvor: Mondo, 17.Jan.2012

Šef Pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras u Kraljevu da politika i Kosovo i Evropska Unija (EU) nije jednostavna politika i da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo.

Nastavak na Mondo...

Stefanović: Bez EU gubimo i sagovornike i saveznike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2012, 00:06

KRALJEVO -..Šef Pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je večeras u Kraljevu da politika i Kosovo i Evropska Unija (EU) nije jednostavna politika i da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo...Stefanović je na tribini o Kosovu u Kraljevu ocenio da se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stefanović: Bez EU gubimo saveznike

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2012

Šef pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da politika i Kosovo i Evropska Unija nije jednostavna politika i da greše svi koji traže da se izabere jedno ili drugo...Stefanović je na tribini o Kosovu u Kraljevu ocenio da se bez EU gube i sagovornici i saveznici..."Ako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Stefanović: Predstavljanje KiM samo na osnovu Rezolucije 1244

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2012

KRALJEVO - Pitanje regionalnog predstavljanja Kosova treba što pre rešiti, ali rešenje može biti nađeno samo na osnovama Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, ponovio je šef tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović. On je na tribini u Kraljevu naglasio da je Priština već predstavljena...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.