Status Srbiji apsolutno potreban

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Status Srbiji apsolutno potreban"

Beč -- Ministar spoljnih poslova Austrije Mihael Špindeleger uveren da će na Samitu EU biti doneta odluka o dodeli kandidature Srbiji.

To je, prema njegovim rečima, "apsolutno potrebno".

On je u izjavi agenciji APA najavio da će i na sastanku Narodnih partija Evrope (EVP) izneti kritike na račun Rumunije, ukazujući da je blokada Bukurešta vezana za odloženi prijem u šengenski prostor.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba puno razmišljati da postoji očigledna povezanost", naglasio je Špindeleger, koji je rekao da će na sastanku EVP izneti da se "na ovaj način, zbog unutrašnjo-političkih razloga zaustavlja evropski voz za Srbiju".

Dodela statusa kandidata Srbiji je "apsolutno potrebna", jer je ta zemlja ispunila sve kriterijume, podvukao je šef austrijske diplomatije, ističući da je potrebno sada ispuniti obećanja.

Prema njegovim rečima, isto važi i za pristupanje Rumunije i Bugarske Šengenu nakon ispunjavanja preduslova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.