Izvor: RTS, 04.Dec.2020, 13:38

Stano: Pregovarači Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu

Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
"Ideja je da se sledećeg četvrtka u Briselu uživo sastanu glavni pregovarači", poručio je Peter Stano.

Na pitanje Tanjuga o detaljima i agendi sastanka, Stano kaže da će agenda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanka biti objavljena nekoliko dana pre samog sastanka.
Stano nije odgovorio na pitanje šta je EU, kao glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, uradila kako bi vratila Prištinu na razgovore o implementaciji sporazuma o Zajednici srspkih opština.
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da se trenutno razgovara o međusobnim potraživanjima i imovini.
Ocenio je da je pred dijalogom Beograda i Prištine "dug i kriviudav put".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć gostujući na RTS-u najavio nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine 10. decembra i poručio da će se razgovarati o imovini i finansijskim zahtevima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak pregovara Beograda i Prištine 10. decembra uživo, agenda će biti objavljena nekoliko dana pre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020

Portparol EU Peter Stano potvrdio je za Tanjug da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou..."Ideja je da se sledećeg četvrtka u Briselu uživo sastanu glavni pregovarači", poručio je Stano...Na pitanje Tanjuga o detaljima i agendi sastanka,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EU POTVRDILA VUČIĆEVU NAJAVU: Pregovarači Beograda i Prištine ponovo za istim stolom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020

Portparol EU kaže da će agenda sastanka biti objavljena nekoliko dana pre samog sastanka..Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou...- Ideja je da se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.