Stano: Odnosi sa Rusijom ne mogu biti kao ranije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2022, 15:48

Stano: Odnosi sa Rusijom ne mogu biti kao ranije

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas da je EU jasno stavila do znanja svim državama članicama i partnerima, posebno zemljama kandidatima, među kojima je i Srbija, da odnosi sa Rusijom ne mogu biti kao ranije.

"Evropska unija je bila veoma jasna sa partnerskim državama, pogotovo državama koje su zemlje kandidati kao što je Srbija da odnosi sa Rusijom u trenutnim okolnostima ne mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budu uobičajeni", rekao je Stano na konferenciji za novinare u Briselu.


On je na pitanje novinara da prokomentariše plan konsultacija koje su potpisala ministarstva spoljnih poslova Srbije i Rusije ocenio da je to "jasan znak o nameri da se dalje ojačaju međusobne veze između Srbije i Rusije", kao i da to "povlači ozbiljna pitanja".

Stano je naveo da je Srbija sama donela odluku da joj pristupanje EU bude prioritet i da je posvećena evropskom putu.

"Podsećam da je Srbija svojom odlukom proglasila ulazak u Evropsku uniju kao svoj strateški cilj. Ta odluka podrazumeva usaglašavanje sa politikom EU, uključujući i spoljnu politiku", naveo je Stano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.