Stano: Na stranama u dijalogu da postignu kompromis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2022, 19:11

Stano: Na stranama u dijalogu da postignu kompromis

Portparol EU Peter Stano izjavio je danas, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, da EU ne nameće rešenja, već samo pokušava da pomogne stranama u dijalogu da pronađu kompromis.

Stano je rekao da bez napretka u dijalogu Beograda i Prištine neće biti napretka strana ni na evropskom putu, prenela je prištinska Koha.

''Možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da olakšamo dijalog sve dok postoji volja obe strane da se pronađe kompromis. Pomažemo stranama da pronađu rešenja, ali na njima je da budu spremne da naprave neophodne kompromise. To radimo u okviru dijaloga, to ćemo nastojati da uradimo na budućim sastancima, uključujući i naredni sastanak na visokom nivou u četvrtak između predsednika Vučića i premijera Kurtija, da unapredimo sva pitanja u dijalogu", rekao je Stano novinarima.

Stano je ponovio da EU nastoji da pomogne, ali da ne može da nametne stvari stranama u dijalogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.