Stano: EU poziva sve strane na suzdržanost

Izvor: B92, 06.Avg.2022, 21:53

Stano: "EU poziva sve strane na suzdržanost"

Evropska unija s dubokom zabrinutošću prati nasilje u Pojasu Gaze i poziva sve strane na maksimalnu suzdržanost, izjavio je danas Peter Stano.

"Izrael ima pravo da zaštiti svoje civilno stanovništvo, ali mora se učiniti sve kako bi se sprečio širi sukob, koji bi prvenstveno uticao na civilno stanovništvo na obe strane i doveo do novih žrtava i više patnje", rekao je Stano, portparol šefa diplomacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU Žozepa Borelja, u izjavi objavljenoj na Tviteru.

Stano je naglasio je da je nasilje već izazvalo brojne žrtve, uključujući civile i petogodišnju palestinsku đevojčicu, i više od 80 povređenih.

Drugi dan borbi između izraelske vojske i palestinskih militanata nakon više od godinu dana relativnog zatišja duž granice, izraelski avioni napali su Gazu, a Palestinci su ispalili rakete na izraelske gradove.

Izrael je u petak saopštio da je pokrenuo specijalnu operaciju protiv palestinske militantne grupe Islamskog džihada, ubivši jednog od njenih viših komandanata u iznenadnom dnevnom vazdušnom napadu na zgradu u gradu Gazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.